17 – 20 mei: Werkzaamheden A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen

Van vrijdagavond 17 mei tot maandagochtend 20 mei voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen. Daarbij wordt de A32 tussen Wirdum (oprit 16) en knooppunt Heerenveen afgesloten voor verkeer.

De afsluiting vindt plaats van vrijdagavond 17 mei 22.00 uur tot en met maandagochtend 20 mei 6.00 uur. De tussenliggende op- en afritten worden op vrijdagavond 17 mei al om 20.00 uur afgesloten. Het gaat dan om:

  • Oprit Wirdum (16)
  • Op- en afrit Sneek (15)
  • Op- en afrit Grou (14)
  • Op- en afrit Akkrum (13)

Tijdens de afsluiting gelden omleidingsroutes. Die worden met gele borden ter plaatse aangegeven.

Hobbels
De A32 bevat tussen Leeuwarden en Heerenveen een groot aantal hobbels. Gedurende deze werkzaamheden wordt een aantal hobbels aangepakt. Tussen Wirdum – Grou en tussen Haskerdijken – Heerenveen worden de hobbels weggehaald door het asfalt te vervangen. Tussen Grou – Haskerdijken worden alleen de ergste hobbels verwijderd. Om alle hobbels in dit wegvak te verwijderen moet de fundering van de weg namelijk worden hersteld. Deze ingrijpende werkzaamheden staan gepland voor 2021-2022.

Samen wegwerken
De veiligheid van wegwerkers en weggebruikers heeft hoge prioriteit bij Rijkswaterstaat. Daarom is ervoor gekozen om de weg gedurende deze werkzaamheden geheel af te sluiten en het verkeer om te leiden. Zo zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het werk veilig uitgevoerd kan worden. Ook via de campagne ‘Samen wegwerken’ wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid van wegwerkzaamheden.