A7? Attent! 818 overtredingen in twee maanden op A7

De politie is op 3 april 2017 begonnen met extra controles op de A7 in het kader van het project ‘A7? Attent!”. Vanaf deze datum tot 6 juni zijn er in totaal al 818 overtredingen geconstateerd.

Het grootste deel van deze 818 overtredingen is nog steeds gerelateerd aan snelheid (304) en afleiding (230) in het verkeer. In totaal heeft de politie van dertig weggebruikers het rijbewijs moeten invorderen na constatering van hun overtreding. De overige overtredingen zijn onder andere rijden door rood licht, alcohol, technische mankementen en gevaarlijk rijgedrag als bumper kleven, rechts inhalen, keren op de weg en geen richting aangeven. Ook zijn vrachtwagenchauffeurs bekeurd omdat zij het inhaalverbod voor vrachtwagens negeerden.

Appen achter het stuur
Dat appen tijdens het rijden gevaarlijk is, weten de meeste mensen wel. Toch appt een op de acht automobilisten nog wel eens achter het stuur. Bij bestuurders onder de 35 jaar ligt dat aantal nog veel hoger: daar zegt een kwart wel eens al rijdend een berichtje te sturen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen tijdens het rijden vaker met hun telefoon bezig zijn dan vrouwen. Opvallend is dat bijna iedereen appen achter het stuur gevaarlijk vindt, maar dat veel automobilisten het toch blijven doen. Check de infographic over afleiding in het verkeer.