Competitie tussen noordelijke provincies: hoeveel mensen beloven hun smartphone niet in de hand te houden tijdens het rijden?

In welke noordelijke provincie beloven de meeste bestuurders hun telefoon niet in de hand te houden tijdens het rijden? Met een actie op Facebook roepen Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie verkeersdeelnemers op om te beloven hun telefoon niet vast te houden achter het stuur. Mensen kunnen strijden voor hun eigen provincie en zelf in de prijzen vallen, door op facebook.com/rijkswegennoord te reageren.

Weggebruikers kunnen op Facebook de belofte doen om hun smartphone niet vast te houden tijdens het rijden. Achter de belofte kunnen ze hun provincie noemen, en zo strijden ze tegelijk mee voor hun eigen provincie. De provincie waar de meeste inwoners de belofte doen, wint de actie. Iedereen die in Drenthe, Friesland of Groningen woont, kan via facebook.com/rijkswegennoord meedoen met de actie.

Prijzen

Uit de winnende provincie wordt één persoon geloot, die een keer mee mag op een politiecontrole in zijn eigen regio. Daarnaast worden onder alle deelnemers twee prijzen verloot: een cadeaubon voor auto-accessoires ter waarde van €100,- en een slipcursus of rijvaardigheidstraining. De actie loopt van 7 tot en met 21 juni. Na die datum worden de winnende provincie en de drie individuele winnaars bekend gemaakt.