Grootschalige onderhoudswerkzaamheden A7 Winschoten – Oudeschans

Rijkswaterstaat voert van maandagmiddag 16 september tot dinsdagmiddag 22 oktober grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A7 tussen Winschoten en Oudeschans in de richting van de Duitse grens. Gedurende de werkzaamheden is altijd één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Wel wordt in de laatste fase van het werk de toerit Winschoten afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Houd dan ook rekening met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

Van maandagmiddag 16 september tot dinsdagmiddag 22 oktober zijn de volgende verkeersmaatregelen van toepassing:

  • Van maandag 16 september 16:00 uur tot woensdag 2 oktober 17:00 uur:

o    Het verkeer wordt via de vluchtstrook langs de werkzaamheden geleid.

  • Van vrijdag 4 oktober 07:00 uur tot dinsdag 22 oktober 17:00 uur:

o    Het verkeer wordt over via één rijstrook langs de werkzaamheden geleid.

o    De toerit Winschoten in de richting van Duitsland is afgesloten van dinsdag 15 oktober 06:00 uur tot donderdag 17 oktober 06:00 uur.

Naast deze afsluitingen zijn er ook enkele verkeersmaatregelen van toepassing op de rijbaan in de richting van Groningen. Daarnaast vinden er buiten de aangegeven periode enkele voorbereidende en afrondende werkzaamheden plaats. Er blijft dan wel altijd minimaal één rijstrook voor het verkeer beschikbaar.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden en ervoor te zorgen dat mensen en goederen ook de toekomst hun bestemming kunnen bereiken, voert Rijkswaterstaat de beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. De werkzaamheden op de A7 bestaan uit onder andere het vervangen van het asfalt, en werkzaamheden aan geleiderails en bermen. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Dag van de Duitse Eenheid

Op donderdag 3 oktober is de Dag van de Duitse Eenheid. Dan wordt er extra verkeer van en naar Duitsland verwacht. Daarom wordt op deze dag niet gewerkt en zijn de hele dag twee rijstroken per richting beschikbaar voor het verkeer.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl of www.vanAnaarBeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.