Noordbaan zuidelijke ringweg Groningen twee nachten dicht

Komend weekend is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van Groningen twee nachten dicht voor verkeer. De weg is dicht van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein, van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 – 7.00 uur) en van zaterdag 17 op zondag 18 november (22.00 – 8.00 uur). In de andere richting (vanaf Julianaplein richting Euvelgunne) blijft de weg gewoon open.

Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, westelijke en noordelijke ringweg. Hieronder staat het kaartje met de omleidingsroutes.

Aanpassing van de maximumsnelheid
Tijdens de twee nachten voert Combinatie Herepoort werkzaamheden uit aan de noordbaan van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden hebben te maken met de aanpassing van de maximumsnelheid van 50 km/u naar 70 km/u. De snelheidsborden worden vervangen en voegen worden hersteld.

Asfalt stroef genoeg
Op de noordbaan van de zuidelijke ringweg is een tijdelijke weg aangelegd vanaf het Europaplein tot aan het Julianaplein. Doordat het nieuwe asfalt nog niet stroef genoeg was, was hier de remweg langer dan normaal. Daarom was er voor dit deel van de ringweg een snelheidsbeperking ingesteld. Proeven hebben aangetoond dat het asfalt inmiddels voldoende stroef is om de snelheid te verhogen.