Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland

Het Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland is een nieuw publiekspanel, geïnitieerd door Rijkswaterstaat Noord-Nederland, de politie en het Openbaar Ministerie. De drie partners willen aan de hand van de meningen en inzichten die zij verkrijgen uit het panel de veiligheid op de noordelijke rijkswegen  vergroten. Iedereen die in het noorden van het land woont en gebruikmaakt van de rijkswegen in Noord-Nederland kan zich aanmelden voor het publiekspanel.

Online panel: vragenlijsten beantwoorden
Deelnemers aan het publiekspanel krijgen drie keer per jaar een online vragenlijst toegestuurd.  Hiermee wordt de mening van verschillende groepen weggebruikers over de (verkeersveiligheid op de) rijkswegen in Noord-Nederland onderzocht. In de vragenlijst staan vragen over de weggebruiker zelf en vragen waarbij naar een mening en/of kennis wordt gevraagd over de weginrichting, de staat van wegen en de inzet van de politie.

Aanmelden?
Wilt u zich aanmelden voor het publiekspanel? Klik dan op onderstaande button of ga naar www.rijkswaterstaat.nl/klantenpanel. Daar kunt u een ‘account’ aanmaken. Vervolgens kunt u het Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland kiezen (en desgewenst meer panels). Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via rijkswegennoordnederland@rws.nl of info@rijkswegennoord.nl.

Fysiek panel: bijeenkomsten
De samenwerkingspartners gaan ook met weggebruikers persoonlijk in gesprek om te horen wat zij vinden van (de veiligheid en maatregelen op) de rijkswegen. Daarom organiseren zij meerdere keren per jaar een bijeenkomst met leden van het publiekspanel. Daar staan dan specifieke onderwerpen centraal. Deze bijeenkomsten vinden verspreid over de drie noordelijke provincies plaats. Leden van het panel worden hiervoor apart uitgenodigd.

Resultaten
De resultaten van het publiekspanel en de fysieke bijeenkomsten worden gerapporteerd op deze website onder het kopje ‘nieuws’. Hieronder vindt u de rapportages.

Klik hier voor de resultaten van de derde peiling (mei 2017).

resultaten-publiekspanel-rijkswegen-noord-oktober-2016

resultaten-tweede-peiling-publiekspanel-samenvatting

Samenvatting resultaten eerste publiekspanel Rijkswegen Noord

Rapport resultaten eerste publiekspanel Rijkswegen Noord