Rijbewijzen ingevorderd op A7 bij Hoogkerk en Drachten

Tijdens een controle op de A7 heeft de politie op zaterdag 17 juni veel hardrijders staande gehouden en bekeurd. De controles vonden ’s middags en ’s avonds plaats op de A7 bij Drachten en de A7 nabij Hoogkerk waar een limiet van 100 km/uur geldt.

45 mensen reden meer dan 30 km/uur harder dan de limiet van 100. Drie bestuurders overtraden de snelheidslimiet zelfs met meer dan 50 km/uur. Hun rijbewijs werd ingenomen. Een automobilist reed gemiddeld zelfs 202 km/uur waar 130 km/uur is toegestaan.

Naast hardrijders kwam de politie een ‘veelpleger’ tegen die meerdere overtredingen beging tijdens zijn rit. Deze bestuurder is aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag. Ook zijn er vijf mensen bekeurd omdat ze hun mobiele telefoon in de hand hielden tijdens het rijden.

De politie controleert sinds april 2017 extra op de A7 in Friesland en Groningen vanwege het hoge aantal ongelukken op de snelweg. Onder het motto A7?Attent! geeft Rijkswaterstaat daarbij extra voorlichting over gevaarlijk en veilig rijgedrag.