Weggezakte verkeerskennis opfrissen? Nieuwe website biedt hulp

Wat betekent de groene streep op een weg? Wanneer zet je je mistlampen aan? En welke verkeersregels zijn er eigenlijk bijgekomen de afgelopen jaren? Veilig Verkeer Nederland (VVN) merkt dat bij veel weggebruikers de kennis over verkeersregels is weggezakt. Daarom lanceert VVN de website verkeersregels.vvn.nl. Deze site helpt weggebruikers om hun kennis bij te spijkeren.

Een paar jaar geleden lanceerde VVN al de ‘opfriscursus’. Dat is een verkeersquiz waarin weggebruikers hun kennis over verkeersregels kunnen opfrissen. Uit de reacties op die quiz bleek dat er veel behoefte was aan uitleg van verkeersregels. Daarnaast krijgt VVN ook regelmatig vragen binnen van weggebruikers die bijvoorbeeld niet snappen waarom ze een boete hebben gekregen. Al met al reden genoeg voor een website waar je je kennis over verkeersregels kunt bijspijkeren.

Vragen stellen
Op de nieuwe website verkeersregels.vvn.nl staat onder andere informatie over de betekenis van verkeersborden en uitleg over verkeersregels. Daarnaast kunnen bezoekers een vraag stellen, waar ze direct antwoord op krijgen. Ook staat op de website een overzicht van verkeersregels die de afgelopen jaren zijn veranderd.