Zuidelijke ringweg Groningen in oostelijke richting 6 weken afgesloten

Vanaf morgen wordt de zuidelijke ringweg in Groningen in oostelijke richting zes weken lang gestremd voor het verkeer vanuit de richting Drachten/Assen naar Hoogezand. De aannemer gaat aan de slag met het plaatsen van een damwand. Die wand is nodig omdat de nieuwe ringweg dieper komt te liggen dan dat hij nu ligt.  Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, wordt het verkeer  daarom omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen. De afsluiting begint morgen om 22:00 uur en eindigt op 26 augustus om 05.00 uur.

Groningen Bereikbaar neemt een aantal verkeersmaatregelen om het verkeer goed te laten doorstromen. Er worden omleidingsborden geplaatst, verkeerslichten anders ingesteld en een aparte busbaan op het Emmaviaduct gecreëerd. Het doel is om het verkeer op de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg goed door te laten rijden, zodat het UMCG, het centrum en de bedrijventerreinen goed bereikbaar blijven en bussen hun dienstregeling kunnen volgen.

Snelste routes
De snelste routes om bij je bestemming te komen, worden aangegeven op gele borden. Door de borden te volgen, is de kans groot dat je goed door kunt rijden. Het station is bereikbaar via afrit Centrum (via het Hoendiep). Verkeer richting het UMCG rijdt door naar de noordelijke ringweg en neemt daar de afrit Bedumerweg. Wil je naar de Ikea of de Euroborg? Rij dan over de drie ringwegen. Ook het verkeer richting Hoogezand volgt de hele ringweg om bij knooppunt Euvelgunne de normale route weer op te pakken. Dit kost ongeveer 8 minuten extra reistijd.

Rij geen eigen routes
Er wordt afgeraden om eigen routes te zoeken of navigatieroutes te volgen. Waarschijnlijk kom je dan op sluipwegen terecht en deze wegen hebben een beperkte capaciteit. Hiernaast zal het automobilisten waarschijnlijk opvallen dat er op het Emmaviaduct een aparte busbaan is gecreëerd. Hierdoor is er minder ruimte voor autoverkeer. De verkeerslichten staan zo afgesteld dat de auto’s gedoseerd over het viaduct richting het centrum rijden.

Geen zin om om te rijden? Je kunt ook gebruikmaken van de P+R’s in de stad. Vanaf hier kun je gemakkelijk met de fiets of de bus naar de stad komen.