Zuidelijke ringweg Groningen: verkeer richting Hoogezand naar tijdelijke weg

Dit weekend vinden er werkzaamheden plaats aan de zuidelijke ringweg van Groningen. De weersverwachtingen zijn gunstig genoeg om de werkzaamheden door te laten gaan. Dit betekent dat het verkeer richting Hoogezand in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari wordt omgezet naar de tijdelijke weg. De oprit Hereweg/Kempkensberg is vanaf vrijdag 22.00 uur definitief dicht.

Vanwege de werkzaamheden is de zuidbaan van de ringweg tussen Julianaplein en Europaplein dicht van vrijdagavond 1 februari 22.00 uur tot zaterdagochtend 2 februari 8.00 uur. Daarna rijdt het verkeer richting Hoogezand over de tijdelijk weg. Op deze tijdelijke weg heeft het verkeer nog steeds twee (versmalde) rijstroken. Deze situatie blijft de komende jaren bestaan.

Met het in gebruik nemen van de tijdelijke weg vervalt de oprit Hereweg/Kempkensberg. Automobilisten uit het zuiden van de stad hebben verschillende alternatieven om richting Hoogezand en Delfzijl te rijden. Kijk op de website van Aanpak Ring Zuid voor meer informatie.